Изберете език bg en
Image From Bulgaria

Къща-музей Станка и Никола Икономови

Къща-музей Станка и Никола Икономови
Тип: Музей
Локация: Град Разград »
Къща - музей "Станка и Никола Икономови" в Разград е открита на 17 април 1980 година. Станка и Никола Икономови са фигури от българското Възраждане. Станка Николица Спасо-Еленина е първата българска поетеса, а Никола Икономов е основател на първото взаимно и първото класно училища в Разград, както и първият автор на книга за селското стопанство в България.

Изложбата е разположена в дома им и се състои от снимки, документи и възстановка на елементи от техния бит. В първата стая са изложени снимки, портрети и картини, факсимилета на документи, отразяващи живота и дейността на двамата възрожденци. Във втората зала са показани предмети и лични вещи от бита на Икономови, а в последната стая са възстановени части от оригиналния интериор на стаята за гости и кабинета в дом Икономови.

Работно време: 8.00-12.00 часа, 13.00-17. 00 (понеделник - петък)

Адрес на Къща - музей "Къща-музей Станка и Никола Икономови": кв.Варош, ул."Св. Климент" 7, Разград
Рейтинг: 0 от 0 до 5 - 0 глас(а).

1 снимки в галерията към статията

Карта Локация Къща-музей Станка и Никола Икономови (Град Разград) »

Vidin Montana Vratsa Pleven Rousse Silistra Dobrich Varna Veliko Turnovo Razgrad Turgovishte Shoumen Bourgas Yambol Sliven Haskovo Stara Zagora Gabrovo Plovdiv Kardjali Smolyan Pazardjik Blagoevgrad Kyustendil Lovech Sofia City Sofia County Pernik